Cupcake frostning!

Många recept innehåller philadelpia ost, som är gott till en del saker som t.ex. cheesecake... 
Men när det kommer till cupcake frosting så är jag kräsen.
Jag gillar inte att det smakar kletigt, ostigt och sött på samma gång.

Nä, ska man ha en fin dekoration på sina cupcakes så ska den smaka gott och ha en balans med cupcaken, annars kan man likväl baka muffins!

Så nu hittade jag det perfekta receptet till cupcake frosting!

---
 
 
 

Frosting till cupcakes 
ca 3 dl frosting

3 msk vetemjöl
1½ dl mjölk
1½ dl strösocker
125 g rumsvarmt smör/margarin

smaksättnings ex:
jordnötssmör
kakaopulver
citronsaft

Blanda vetemjöl och mjölk i en liten kastrull. Vispa ihop och fortsätt vispa under omrörning med kastrullen på medelhög värme. Vispa till bottnen av smeten tjocknar,  fortsätt vispa till ett tjockt klister – du ska kunna se bottnen på kastrullen. Ta av kastrullen från värmen, flytta till en liten skål och låt svalna i rumstemperatur.

Blanda smör och socker i en bunke och vispa krämigt, lätt och fluffigt med elvisp. Tillsätt mjölmixen och vispa på högsta fart i 7-10 minuter, skrapa ner frostingen från sidorna under tiden. Du kommer att få en fluffig, lätt och krämig frosting.

Smaksätt härefter med valfri smaksättning och spritsa på cupcakes!

 

Alternativa smaksättnings sätt *Tips av Dani! 
Kakao, citronsaft, eller jordnötssmör!

----

 

Hoppas ni har haft en underbar helg!
Idag så har jag även bakat en cheesecake som inte ska ut ur kylen fören om 24 timmar så imorgon är den redå att ätas! Tänkte dela med mig på ett amerikanskt recept på cheesecake senare, som är jätte gott!
Nu får ni baka så de ryker =]

 

 

 

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0